kupola-od-bijele-čokolade

Sastojci:

(za 8 osoba)

8 žumanjaka

6 žlica krupnijeg kristal šećera za posipanje

4 dl slatkog vrhnja

3 dl mlijeka

1 žlica škrobnog brašna

30 dag bijele čokolade

 

za ukras:

listići od bijele čokolade

keksići od lisnatog tijesta

Priprema:

Dobro istucite žumanjke sa šećerom i škrobnim brašnom te pomalo umiješajte vruće mlijeko. Kuhajte na niskoj temperaturi neprekidno miješajući da se zgusne. Maknite sa štednjaka i umiješajte otopljenu čokoladu. U ohlađeno dodajte tučeno vrhnje. Kalup iznutra obložite rastezljivom folijom, navlažite je i pospite kristal šećerom. Ulijte kremu i ostavite u hladnjaku preko noći. Prije posluživanja iskrenite kupolu na pladanj, pa uokolo nabockajte čokoladne listiće i okružite lisnatim kolačićima.

 

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti