lazanjete

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

50 dag svježeg tijesta za lazanje ili pakovanje suhog

3 dl bešamel umaka

10 dag šunke

5 dag parmezana

2 dag mljevenih badema

maslinovo ulje

1 režanj češnjaka

2 svežnjića bosiljka

sol

Priprema:

Ukoliko koristite domaće tijesto, razvaljajte ga, narežite na kvadrate, velike poput vatrostalnih zdjelica. Kuhajte 2 minute i ocijedite. Kupovne lasagne (lazanje) također kratko prokuhajte, procijedite i narežite kao i domaće.

Oljuštite češnjak i nasjeckajte s bosiljkom, te umiješajte toliko ulja daa se poveže u umak. U namaštene zdjelice slažite tijesto u 3 reda – svaki namažite bešamelom i zelenim umakom, te pospite šunkom narezanom na rezance i parmezanom.

Pecite 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rolice od kelja s povrćem

               …

zapecena brokula sa sirom-rez

Zapečena brokula sa sirom

                 …