Lazanje s bućom, gljivama i špinatom

Sastojci:
(za 4 osobe)
1 paket lazanja (1/2 kg)
½ kg mesa buće
40 dag kuhanog špinata
2 mlade kapulice
2-3 dag suhih gljiva
½ l mlijeka
1 štapić cimeta, lovorov list
naribani parmezan (cca 10 dag)
vrhnje za kuhanje
maslinovo ulje, putar
sol
Priprema:
Narežite buću (bundevu) na kockice i kuhajte je 10-ak minuta u mlijeku s lovorovim listom, štapićem cimeta, malo soli i cca 1 dl vode. Maknite s vatre, odstranite lovorov list i cimet, umiješajte pola količine sira pa smiksajte.
U međuvremenu namočite gljive u vodi, 10-15 minuta, procijedite ih, a vodu u kojoj su se namakale sačuvajte.
Narežite kapulicu (mladi luk) na tanke kolutiće pa ih popržite kratko na maslinovom ulju. Dodajte nasjeckane gljive, malo vode u kojoj su se namakale i otprilike istu količinu vruće vode. Posolite, kuhajte cca 5 minuta, dodajte špinat kojeg ste prethodno kratko prokuhali (da uvene) i procijedili pa kuhajte još 5 minuta.
U prikladnu posudu namašćenu putrom (maslac)rasporedite dio smjese od buće, položite lazanje, potom smjesu od špinata pa ponovite postupak sve dok ne potrošite obje smjese. Završite s lazanjama, prelijte ih vrhnjem u koje ste umiješali parmezan i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20-30 minuta (tijekom pečenja lagano ih probodite štapićem ili vilicom da vidite jesu li omekšale)
Napomena:
možete koristiti i svježe lazanje, a u tom slučaju ih pecite malo kraće
Izvor:
gastronomika.hr