lazanje s bucom, gljivama i spinatom

Sastojci:

(za 4 osobe)

1 paket lazanja (1/2 kg)

½ kg mesa buće

40 dag kuhanog špinata

2 mlade kapulice

2-3 dag suhih gljiva

½ l mlijeka

1 štapić cimeta, lovorov list

naribani parmezan (cca 10 dag)

vrhnje za kuhanje

maslinovo ulje, putar

sol

Lazanje s bućom, gljivama i špinatom, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Narežite buću (bundevu) na kockice i kuhajte je 10-ak minuta u mlijeku s lovorovim listom, štapićem cimeta, malo soli i cca 1 dl vode. Maknite s vatre, odstranite lovorov list i cimet,  umiješajte pola količine sira pa smiksajte.

U međuvremenu namočite gljive u vodi, 10-15 minuta, procijedite ih, a vodu u kojoj su se namakale sačuvajte.

Narežite kapulicu (mladi luk) na tanke kolutiće pa ih popržite kratko na maslinovom ulju. Dodajte nasjeckane gljive, malo vode u kojoj su se namakale i otprilike istu količinu vruće vode. Posolite, kuhajte cca 5 minuta, dodajte špinat kojeg ste prethodno kratko prokuhali (da uvene) i procijedili pa kuhajte još 5 minuta.

U prikladnu posudu namašćenu putrom (maslac)rasporedite dio smjese od buće, položite lazanje, potom smjesu od špinata pa ponovite postupak sve dok ne potrošite obje smjese. Završite s lazanjama, prelijte ih vrhnjem u koje ste umiješali parmezan i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20-30 minuta (tijekom pečenja lagano ih probodite štapićem ili vilicom da vidite jesu li omekšale)

Lazanje s bućom, gljivama i špinatom, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

možete koristiti i svježe lazanje, a u tom slučaju ih pecite malo kraće

Lazanje s bućom, gljivama i špinatom, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Lazanje s bućom, gljivama i špinatom, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti