Lazanje s tunjevinom

Sastojci:
(za 4 osobe)
20 dag lazanja, maslac za posudu
20 dag špinata,15 dag naribanog parmezana
2 kuglice mozzarelle
za nadjev:
2 male glavice luka, ulje, 4 režnja češnjaka
5 dl gustog soka od rajčice, sol, papar,
2 žlice nasjeckanog mažurana, 15 dag maslina bez koštica, 20 dag tunjevine iz konzerve (bez ulja), 1 mala zelena i crvena paprika, 2 žlice nasjeckanog peršina
za umak bešamel:
2 dag maslaca, 6 dag glatkog brašna, 8 dl mlijeka
Priprema:
Za nadjev ispržite nasjeckani luk i primiješajte paprike, narezane na kockice. Kad omekšaju dodajte prepolovljene masline, sok od rajčica, sol, papar, mažuran i peršin. Pirjajte 10 minuta.
Špinat skuhajte i dobro ocijedite, te primiješajte mozzarellu narezanu na kockice.
Za bešamel napravite svijetli zapržak, zalijte mlijekom, prokuhajte, posolite i popaprite.
Slažite lazanje: na svaki red rasporedite umak od tunjevine, špinat i bešamel. Na kraju zalijte bešamelom, pospite parmezanom i odmah narežite na 4 kocke. Pecite pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr