lazanje s tunjevinom

Sastojci:

(za 4 osobe)

20 dag lazanja, maslac za posudu

20 dag špinata,15 dag naribanog parmezana

2 kuglice mozzarelle

za nadjev:

2 male glavice luka, ulje, 4 režnja češnjaka

5 dl gustog soka od rajčice, sol, papar,

2 žlice nasjeckanog mažurana, 15 dag maslina bez koštica, 20 dag tunjevine iz konzerve (bez ulja), 1 mala zelena i crvena paprika, 2 žlice nasjeckanog peršina

za umak bešamel:

2 dag maslaca, 6 dag glatkog brašna, 8 dl mlijeka

Lazanje s tunjevinom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Za nadjev ispržite nasjeckani luk i primiješajte paprike, narezane na kockice. Kad omekšaju dodajte prepolovljene masline, sok od rajčica, sol, papar, mažuran i peršin. Pirjajte 10 minuta.

Špinat skuhajte i dobro ocijedite, te primiješajte mozzarellu narezanu na kockice.

Za bešamel napravite svijetli zapržak, zalijte mlijekom, prokuhajte, posolite i popaprite.

Slažite lazanje: na svaki red rasporedite umak od tunjevine, špinat i bešamel. Na kraju zalijte bešamelom, pospite parmezanom i odmah narežite na 4 kocke. Pecite pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Lazanje s tunjevinom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Lazanje s tunjevinom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Lazanje s tunjevinom, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

polpete od oslića

Polpete od oslića

               …

oslic u skartocu rez

Oslić u “škartocu” s...

                     …