Ledena torta od badema

Sastojci:
6 žumanjaka
20 dag šećera
1 l slatkog vrhnja
30-ak dag oljuštenih, prženih u šećeru i grubo samljevenih badema
šaka usitnjenog sezonskog ili zamrznutog voća po izboru ili 5-10 kapi ekstrakta po želji, npr. maline
Priprema:
Šećer umutite na pari sa žumanjcima pa kada se zgusne maknite sa strane i ohladite. Vrhnje izmiksajte, dodajte bademe i primiješajte gornjoj smjesi.
Umiješajte ekstakt ili voće i izlijte u kalup za torte (malo možete ostaviti za dekoraciju).
Treba biti najmanje 12 sati u zamrzivaču, a prije posluživanja nekoliko minuta ostaviti na sobnoj temperaturi.
Napomena:
Bjelanjke sačuvajte (držite u hladnjaku) jer ih možete iskoristiti za neki drugi kolač.
Izvor:
gastronomika.hr, recept Julije Goldstein