Ledene jabuke

Sastojci:
6 jabuka
2 dl vode
15 dag šećera
2 vrećice pudinga od vanilije
½ žličice cimeta
40 dag keksa (petit beurre)
25 dag slatkog vrhnja
Priprema:
Oprane jabuke ogulite, naribajte pa pomiješajte s vodom, šećerom i cimetom (ako volite umjesto ½ žličice stavite 1 žličicu cimeta). Prašak za puding pomiješajte s 12 žlica vode, umiješajte s jabukama i prokuhajte 5-10 minuta dok se kremica fino ne stvrdne.
Kalup (npr. onaj za kruh) obložite prozirnom folijom, posložite kekse i njima također obložite kalup. Stavite sloj kreme, pa ponovno sloj keksa i tako sve dok ne potrošite kremu – završite redom keksa. Istucite vrhnje u šlag, ukrasite kolač i stavite ga u hladnjak.
Napomena:
Sočan i ukusan kolač, brzo se priprema. Treba samo pričekati da odstoji u hladnjaku dok keksići ne upiju sok. Preporuča se da koristite kiselije jabuke, a možete dodati i malo limunovog soka.
Izvor:
recept Dilajle Kržyk Baki