Tjestenina u roza salsi s mascarponeom

Sastojci:
30-40 dag tjestenine (leptirići/farfalle)
1 konzerva pelata/polpe
komadić maslaca + 2 žlice ulja
10-ak dag mascarponea
1 manja glavica kapule (luka)
svježi bosiljak
naribani sir za posipanje (parmezan/ pecorino)
sol
Priprema:
Na maslacu i ulju kratko prodinstajte kapulu, dodajte pelate, svježi bosiljak i malo soli. Salsu kuhajte 20-ak minuta, smiksajte je štapnim mikserom i potom umiješajte mascarpone.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi, procijedite i promiješajte sa salsom.
Prije posluživanja pospite naribanim sirom.
Napomena:
Izvor:
talijanska kuhinja
Tagovi: farfale, pašta-s-mascarponeom, recept-za-tjesteninu-u roza-salsi, tjestenina-u-roza-salsi-s-mascarponeom