Lignje Matisse

Sastojci:

lignje
panceta
timijan
maslinovo ulje
sol
papar
bijelo vino
češnjak
luk
vrhnje za kuhanje
celer
ružmarin

Lignje Matisse, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Ogulimo celer i narežemo ga na kockice. Stavimo ga u kipuću posoljenu vodu dok se ne skuha. Izmiksamo celer, posolimo i popaprimo, dodamo maslinovo ulje te sve pomiješamo žlicom. U mužaru smo usitnili svježi timijan i maslinovo ulje pa tom smjesom utrljamo lignje kojima smo odstranili krakove.

Nakon dvadesetak minuta omotamo je pancetom te pričvrstimo ružmarinom. Ispečemo na tavi bez ulja četiri minute. Za umak nasjeckamo luk, češnjak i pancetu na krupne komade i stavimo pržiti na maslinovom ulju.

Nakon petnaestak minuta dodamo bijelo vino te ostavimo da se reducira. Stavimo i jušnu žlicu vrhnja za kuhanje, sol i papar, te po potrebi i vodu. Pustimo da se kuha još 15 minuta. Maknemo s vatre i umak procijedimo kroz cjediljku.

Vratimo na vatru  i stavimo kockicu maslaca te bez miješanja čekamo da se istopi.

Lignje Matisse, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Lignje Matisse, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Nastasja Fišter, Masterchef

Lignje Matisse, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti