lignje u umaku

Sastojci:

1 kg liganja

1 konzerva pelata

svježi mažuran i peršin

peperoncino (ljuti feferon)

1 veća kapula (luk)

3-4 režnja češnjaka

maslinovo ulje

2 dl bijelog vina

sol, papar

Priprema:

Očišćene, oprane i ocijeđenje lignje narežite na kolutiće. Na ulju popržite nasjeckanu kapulu, dodajte češnjak i lignje, te još malo popržite. Zalijte vinom, pustite da malo ispari pa dodajte pelate, mažuran, peršin i peperoncino (1-2, ovisno koliko ljuto volite). Posolite i popaprite po ukusu. Poklopljeno kuhajte na srednjoj temperaturi cca pola sata.

Poslužite uz prilog po želji, rižu ili lešo krumpir.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …

polpete od oslića

Polpete od oslića

               …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tjestenina s lignjama u umaku...

             …

buzara od školjaka ines

Buzara od školjaka

           …