ljetna salata edita rez

Sastojci:

3 veće paprike babure

1 manji patlidžan

3 domaće rajčice

2 režnja češnjaka

žlica jabučnog octa

žlica maslinovog ulja

sol, papar

Ljetna salata, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Za ovu salatu potrebno je uključiti i pećnicu, ali vjerujte da konačan rezultat opravdava sav trud oko pečenja i čišćenja.

Paprike i patlidžan operite, posušite i stavite na lim za pečenje. Pecite na cca 180 stupnjeva 15-tak minuta dok povrće ne porumeni sa svih strana. Kad je pečeno stavite u veću zdjelu i pokrijte krpom. Pustite da se malo ohladi i tek onda očistite i ogulite kožicu s paprika i patlidžana. Nije loše pripremu napraviti dan ranije ili u jutarnjim satima, kako bi se povrće  ohladilo u frižideru. No, neki je vole jesti i kad je topla.

Kad je povrće očišćeno i oguljeno sitno ga narežite i pomiješajte sa svježim rajčicama izrezanim na manje komadiće. Dodajte usitnjeni češnjak, posolite, popaprite, stavite ocat i ulje te dobro promiješajte.

Ljetna salata, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Ljetna salata, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Recept gđe. Edite Goldstein (VegeBlondie)

Ljetna salata, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti