lumblija iz blata

Sastojci:

1000-1500 g brašna

2 kockice kvasca

1,5 dl mlijeka

300 g šećera

2-3 vrećice vanilin šećera

1 dl maslinova ili suncokretova ulja

100 g sjeckanih prženih badema

100 g sjeckanih oraha

100 g grožđica namočenih u vareniku ili prošeku

muškatni oraščić, klinčići, cimet, anis, limunova korica, narančina korica, sol

Lumblija, 4.0 out of 5 based on 10 ratings

Priprema:

Zamijesite kvasac u mlakom mlijeku s malo šećera i brašna. S ostatkom brašna na suho pomiješajte ostatak šećera, začina, sjeckane bademe i ocijeđene grožđice.

Dodajte dignuti kvasac i umijesite tijesto. Kada tijesto uzraste, podijelite ga na četiri-pet okruglih kruščića i posložite u namašćeni lim za pečenje.

Pecite na 150-180 C , 40 do 60 minuta.

Pečene lumblije prije nego se potpuno ohlade premažite varenikom, prošekom, lozovačom ili rumom i pospite šećerom.

Lumblija, 4.0 out of 5 based on 10 ratings

Napomena:

Lumblija je tradicionalni kolač nastao u Blatu na otoku Korčuli.

Varenik je sirup od mošta korčulanskog vina koji se nekoliko sati lagano kuha da ne zakipi kako bi se reducirao u taman slatki sirup.

Lumblija, 4.0 out of 5 based on 10 ratings

Izvor:

Turistička zajednica Blato

Lumblija, 4.0 out of 5 based on 10 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (10 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …