Madridska juha od češnjaka

Sastojci:
200 g bijelog kruha
4 režnja češnjaka
½ žličice soli
2 žlice maslinova ulja
1 žlica slatke paprike
¾ l vode
4 jaja
2 žlice sitno nasjeckanog vlasca
Priprema:
Bijeli kruh narežemo na vrlo tanke kriške. Češnjak ogulimo, krupno narežemo i zgnječimo sa solju. Ulje ugrijemo u velikom loncu pa umiješamo češnjak. Kriške kruha stavimo na ulje i malo popržimo s obiju strana. Papriku pospemo po kruhu i dolijemo hladnu vodu. Kad juha zakuha pustimo da na blagoj vatri vrije 2-3 minute. Lonac skinemo sa štednjaka. Jaja razbijemo jedno za drugim, svako pustimo da klizne u zaimaču pa ga s nje stavimo u vruću juhu. Lonac s juhom vratimo na štednjak i ostavimo ga na blagoj vatri da se bjelanjci skrutnu. Iz juhe izvadimo svaki put po jedno jaje, stavimo ga u šalice za juhu, posolimo, popaprimo, prelijemo juhom i pospemo vlascem.
Napomena:
Izvor:
tradicionalni španjolski recept