madridska juha od češnjaka

Sastojci:

200 g bijelog kruha

4 režnja češnjaka

½ žličice soli

2 žlice maslinova ulja

1 žlica slatke paprike

¾ l vode

4 jaja

2 žlice sitno nasjeckanog vlasca

 

Madridska juha od češnjaka, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Bijeli kruh narežemo na vrlo tanke kriške. Češnjak ogulimo, krupno narežemo i zgnječimo sa solju. Ulje ugrijemo u velikom loncu pa umiješamo češnjak. Kriške kruha stavimo na ulje i malo popržimo s obiju strana. Papriku pospemo po kruhu i dolijemo hladnu vodu. Kad juha zakuha pustimo da na blagoj vatri vrije 2-3 minute. Lonac skinemo sa štednjaka. Jaja razbijemo jedno za drugim, svako pustimo da klizne u zaimaču pa ga s nje stavimo u vruću juhu. Lonac s juhom vratimo na štednjak i ostavimo ga na blagoj vatri da se bjelanjci skrutnu. Iz juhe izvadimo svaki put po jedno jaje, stavimo ga u šalice za juhu, posolimo, popaprimo, prelijemo juhom i pospemo vlascem.

Madridska juha od češnjaka, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Madridska juha od češnjaka, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

tradicionalni španjolski recept

Madridska juha od češnjaka, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti