mala mirisna peciva dilajla

Sastojci:

za tijesto:

65-70 dag glatkog brašna

1 kockica kvasca

10 dag šećera

3,5 dl toplog mlijeka

10 dag maslaca

na vrh noža soli

0,12 g šafrana

za nadjev:

3 velike jabuke

2 žlice šećera

1 žličica cimeta

3 velike žlice badema u listićima

Priprema:

Kockicu kvasca pomiješajte sa žličicom šećera i 1 dl mlijeka pa pustite da se digne. Brašno prosijte i pomiješajte sa šećerom. U toplom mlijeku ototpite šafran te u njega dodajte maslac. Smjesu mlijeka i šafrana dodajte brašnu te dodajte i uzdigli kvasac. Lagano umijesite tijesto koje će biti mekano. Nisam dodala cijelu količinu brašna odjednom, već sam umijesila tijesto s 50 dag te onda dodavala koliko me je tražilo da dobijem mekano tijesto. Pustite da se digne cca 30 minuta.

Jabuke naribajte pa ostavite da puste sok. Tada ih lagano rukama stisnite i ocijedite od viška soka pa ih potom rasporedite po jednoj strani tijesta koje ste prethodno razvaljali na debljinu od pola cm. Lagano ih zašećerite i dodajte cimet i listiće badema. Preklopite drugom, nenamazanom stranom tijesta i lagano pritisnite da se spoje krajevi. Isijecite trakice široke cca 2,5 cm, a onda svaku trakicu zasijecite po sredini, ali ne do kraja. Prebacujte jedan kraj preko drugog i dobit ćete pletenice koje sada jednostavno zamotajte kako vam se sviđa. Stavite ih peći na 180 stupnjeva dok ne porumene. Ja sam ih nakon 10 minuta pečenja posipala još listićima badema i pustila da se ispeku do kraja. Još tople pospite štaub šećerom.

Napomena:

Izvor:

recept Dilajle Kržyk Baki (Svaštarica)

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

čokoladna mokka torta dilajla

Čokoladna mokka torta

             …