Mali prhki keksići

Sastojci:
za tijesto:
50 dag oštrog brašna
50 dag glatkog brašna
1 cijelo jaje
1 žutanjak
25 dag maslaca
25 dag margarina
25 dag štaub šećera
2 vanilin šećera
2 žlice ruma
prstohvat soli
Priprema:
Sve sastojke lagano umijesite, maslac mora biti sobne temperature. Ako vam je problem margarin u tijestu, zamijenite cijelu količinu maslacem. Tijesto se fino umijesi. Inače, ja ovo tijesto stavim u mašinicu za keksiće, ali ovaj put sam ga razvaljala i radila s modlicama različite oblike. Pecite ih na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Obratite pažnju da ostanu svijetli. Na dodir su još mekani, ali poslije budu tako prhki da traže na još!
Neke sam spajala pekmezom od marelica, a neke čokoladom tako da sam otopila 10 dag čokolade i dodala 3 žlice ulja da se fino otopi. Također, dio keksića sam uronila u toplu čokoladu, a onda u kokos ili u sjeckane orahe. Potom sam ih složila u ukrasne kutije.
Napomena:
Izvor:
recept Dilajle Kržyk Baki, svaštarica