mali prhki keksići dilajla

Sastojci:

za tijesto:

50 dag oštrog brašna

50 dag glatkog brašna

1 cijelo jaje

1 žutanjak

25 dag maslaca

25 dag margarina

25 dag štaub šećera

2 vanilin šećera

2 žlice ruma

prstohvat soli

Mali prhki keksići, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Sve sastojke lagano umijesite, maslac mora biti sobne temperature. Ako vam je problem margarin u tijestu, zamijenite cijelu količinu maslacem. Tijesto se fino umijesi. Inače, ja ovo tijesto stavim u mašinicu za keksiće, ali ovaj put sam ga razvaljala i radila s modlicama različite oblike. Pecite ih na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Obratite pažnju da ostanu svijetli. Na dodir su još mekani, ali poslije budu tako prhki da traže na još!

Neke sam spajala pekmezom od marelica, a neke čokoladom tako da sam otopila 10 dag čokolade i dodala 3 žlice ulja da se fino otopi. Također, dio keksića sam uronila u toplu čokoladu, a onda u kokos ili u sjeckane orahe. Potom sam ih složila u ukrasne kutije.

Mali prhki keksići, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Mali prhki keksići, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

recept Dilajle Kržyk Baki, svaštarica

 

 

 

Mali prhki keksići, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti