Maneštra Botticelli

Sastojci:

slanutak
palenta
bijeli grah
šparoge
kukuruz
ombolo
ljubičasti luk
ružmarin
bijelo vino
maslinovo ulje
maslac
češnjak
koromač
sol, papar

Maneštra Botticelli, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Palentu skuhamo i u nju umiješamo sitno sjeckani svježi ružmarin, češnjak, maslac te malo soli. Gustu maneštru radimo tako da na maslinovom ulju dinstamo sitno sjeckani luk i komorač, te na kockice izrezani ombolo s grančicom ružmarina. Nakon 10 minuta dodamo malo sjeckanog češnjaka te 2 dl bijelog vina. Kad se vino reducira na 1/3, ulijemo vode, kukuruz, slanutak, bijeli grah te žlicu kiselog vrhnja i kuhamo još dvije minute. Posolimo i popaprimo. Šparoge spremimo na način da ih omotamo trakicom ombola, te nekoliko sekundi popržimo na maslinovom ulju.

Maneštra Botticelli, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Maneštra Botticelli, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Nastasja Fišter, Masterchef

 

 

Maneštra Botticelli, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krem juha s hrenom

             …

juha od rajčica, mrkve i đumbira

Juha od rajčica, mrkve i...

               …