Maneštra Botticelli

Sastojci:
slanutak
palenta
bijeli grah
šparoge
kukuruz
ombolo
ljubičasti luk
ružmarin
bijelo vino
maslinovo ulje
maslac
češnjak
koromač
sol, papar
Priprema:
Palentu skuhamo i u nju umiješamo sitno sjeckani svježi ružmarin, češnjak, maslac te malo soli. Gustu maneštru radimo tako da na maslinovom ulju dinstamo sitno sjeckani luk i komorač, te na kockice izrezani ombolo s grančicom ružmarina. Nakon 10 minuta dodamo malo sjeckanog češnjaka te 2 dl bijelog vina. Kad se vino reducira na 1/3, ulijemo vode, kukuruz, slanutak, bijeli grah te žlicu kiselog vrhnja i kuhamo još dvije minute. Posolimo i popaprimo. Šparoge spremimo na način da ih omotamo trakicom ombola, te nekoliko sekundi popržimo na maslinovom ulju.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Nastasja Fišter, Masterchef