maneštra od fažola (2)

Sastojci:

40-ak dag fažola, miješanog (bijeli, smeđi, šareni, crveni)

2,3 mrkve

1 kapula (luk)

celer, 1,2 stapke

1 manji poriluk

svežnjić peršina

malo vlasca i/ili bosiljka

maslinovo ulje

sol, papar, peperoncino po ukusu

 

Maneštra od fažola (2), 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Preko noći namočite fažol (grah) – po 10 dag od svake vrste ili pak odaberite kombinaciju koja vam najviše odgovara. Ocijedite, isperite i stavite kuhati u dosta hladne vode (bez soli). Po potrebi tijekom kuhanja odstranite pjenicu.

U međuvremenu očistite, operite i osušite povrće i sitno ga nasjeckajte ili smiksajte. Dodajte ga u lonac s fažolom cca 20 minuta prije kraja kuhanja, posolite, popaprite i dodajte po ukusu peperoncino (dodajte malo tople vode ako vam se čini da je juha pregusta). Kuhajte još malo i na kraju umiješajte nasjeckano začinsko bilje.

Poslužite toplo, možete u tanjur nakapati malo maslinovog ulja.

Maneštra od fažola (2), 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Ako volite gušću juhu, možete pred kraj kuhanja izdvojiti malo fažola, smiksati ga i vratiti ga u maneštru.

Maneštra od fažola (2), 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

Maneštra od fažola (2), 3.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krem juha s hrenom

             …

juha od rajčica, mrkve i đumbira

Juha od rajčica, mrkve i...

               …