Maneštra od kelja

Sastojci:
kelj, glavica cca ½ kg
2,3 mrkve
2,3 krumpira
1 kapula
1,2 stapke celera ili komadić korijena
češnjak
peršin
ružmarin
maslinovo ulje
sol
papar
Priprema:
Opranim listovima kelja odstranite tvrde dijelove pa narežite na trake. Nasjeckajte mrkvu, kapulu (luk) i celer pa stavite dinstati na zagrijano ulje s režnjom češnjaka i usitnjenim listićima ružmarina. Dodajte kelj, još kratko prodinstajte, dodajte krumpir na kocke pa ulijte cca 1 i pol l vode (ili povrtnu juhu), ovisno o tome koliko gusto jelo volite. Kuhajte cca pola sata, posolite i popaprite po ukusu, pred kraj dodajte peršin. Poslužite toplo, može s par kapi maslinovog ulja.
Napomena:
Po želji, u maneštru dodajte suho meso koje ste skuhali posebno.
Također, ako vam smeta pomalo gorkast okus kelja možete ga prethodno kratko obariti.
Izvor:
gastronomika.hr