manestra od kelja 1

Sastojci:

kelj, glavica cca ½ kg

2,3 mrkve

2,3 krumpira

1 kapula

1,2 stapke celera ili komadić korijena

češnjak

peršin

ružmarin

maslinovo ulje

sol

papar

 

Priprema:

Opranim listovima kelja odstranite tvrde dijelove pa narežite na trake. Nasjeckajte mrkvu, kapulu (luk) i celer pa stavite dinstati na zagrijano ulje s režnjom češnjaka i usitnjenim listićima ružmarina. Dodajte kelj, još kratko prodinstajte, dodajte krumpir na kocke pa ulijte cca 1 i pol l vode (ili povrtnu juhu), ovisno o tome koliko gusto jelo volite. Kuhajte cca pola sata, posolite i popaprite po ukusu, pred kraj dodajte peršin. Poslužite toplo, može s par kapi maslinovog ulja.

Napomena:

Po želji, u maneštru dodajte suho meso koje ste skuhali posebno.

Također, ako vam smeta pomalo gorkast okus kelja možete ga prethodno kratko obariti.

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

juha od mlijeka

Juha od mlijeka

     …