manestra od lece i jecma

Sastojci:

po 20-ak dag leće i ječma
1 kapula (luk)
3,4 režnja češnjaka
2,3 mrkve
komadić celerova korijena
peršin
maslinovo ulje
lovorov list, sol, papar i peperoncino po ukusu

Maneštra od leće i ječma, 4.9 out of 5 based on 7 ratings

Priprema:

Stavite močiti leću nekoliko sati prije kuhanja.
Na ulju kratko prodinstajte nasjeckanu kapulu, mrkvu, celerov korijen i češnjak. Dodajte procijeđenu leću i ječam (orzo) koji ste prethodno dobro isprali u cjedilu pod mlazom hladne vode. Ulijte vodu (po potrebi je dolijevajte tijekom kuhanja), posolite, popaprite, dodajte lovorov list i peperoncino (probajte tijekom kuhanja da vam ne zaljuti previše jelo ako ne volite) i kuhajte uz povremeno miješanje cca sat vremena na srednjoj vatri.
Pred kraj izvadite lovor, dodajte nasjeckani peršin, po potrebi dosolite i popaprite. Poslužite toplo, možete u tanjur nakapati malo maslinovog ulja.

Maneštra od leće i ječma, 4.9 out of 5 based on 7 ratings

Napomena:

Idealna maneštra za hladne zimske dane. Po želji možete dodati i suhog mesa.

Maneštra od leće i ječma, 4.9 out of 5 based on 7 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Maneštra od leće i ječma, 4.9 out of 5 based on 7 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.9/5 (7 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

manestrica s bobom-rez

Maneštrica s bobom

             …

manestra od kelja 1

Maneštra od kelja

         …