Maneštrica od fažola i biži

Sastojci:
50 dag fažola iz konzerve (cannellini)
15-ak dag biži/a (graška, zamrznutog)
10-ak dag pašte (npr. ditalini)
povrtna juha
kapula
mrkva
stapka celera
kadulja, ružmarin
maslinovo ulje
sol
papar
Priprema:
Nasjeckajte celer, mrkvu i pola kapule (luk) i dinstajte na malo maslinovog ulja – da uvene. Dodajte fažol (grah), koji ste procijedili i dobro isprali pod mlazom hladne vode. Potom dodajte biži, promiješajte i prelijte vrućom povrtnom juhom (od kocke). Kuhajte 10-ak minuta i ubacite paštu, nasjeckano začinsko bilje, a kad je pašta kuhana dosolite ako je potrebno i popaprite. Poslužite toplo i po želji nakapajte malo maslinovog ulja.
Napomena:
Ova maneštrica je brzo gotova jer se koristi fažol iz konzerve i idealna je za situacije kada nemate puno vremena za kuhanje.
Izvor:
gastronomika.hr