manestrica od ječma rez

Sastojci:

ječam, cca šalica

1 kapula (luk)

2 mrkve

1-2 stapke celera

1 manja konzerva fažola (grah)

maslinovo ulje

sol, papar, peperoncino

lovorov list

svježi bosiljak

naribani parmezan po ukusu

Maneštrica od ječma i fažola, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Na ulju kratko prodinstajte nasjeckanu kapulu, celer, mrkvu i usitnjeni bosiljak – ako ga volite, slobodno stavite šaku lišća – dat će finu aromu maneštrici. Dodajte prethodno oprani i procijeđeni fažol iz konzerve (crveni), vodu i lovorov list pa kuhajte cca pola sata. Maknite lovor, dodajte ječam, sol, papar i peperoncino po ukusu i kuhajte još cca pola sata dok ječam ne omekša.

Poslužite toplo, po ukusu pospite parmezanom i/ili dodajte još par kapi maslinovog ulja.

Maneštrica od ječma i fažola, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Maneštrica od ječma i fažola, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

Gastronomika.hr

Maneštrica od ječma i fažola, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti