manestrica s bobom-rez

Sastojci:

30-ak dag očišćenog boba

2-3 krumpira

2 manje tikvice

2 mrkve

1 kapula

passata (ili polpa/pelati)

maslinovo ulje

sol

papar

peršin

 

Maneštrica s bobom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Na maslinovom ulju, na laganoj vatri kratko prodinstajte nasjeckanu kapulu (luk), ulijte vodu pa kad zakipi stavite kuhati bob i nasjeckanu mrkvu, cca 20 minuta. Potom dodajte nasjeckane tikvice, krumpire i passatu po ukusu (par žlica), posolite, popaprite i kuhajte još cca 20 minuta. Pred kraj dodajte nasjeckani peršin. Poslužite toplo, a po želji možete nakapati s maslinovim uljem.

Maneštrica s bobom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

U sezoni umjesto pelata ili passate možete koristiti svježe zrele pomidore (rajčice).

Maneštrica s bobom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

Maneštrica s bobom, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krem juha s hrenom

             …

juha od rajčica, mrkve i đumbira

Juha od rajčica, mrkve i...

               …