Marinirana puretina s tartufima i pireom od kruške

Sastojci:

puretina
celer
kruška (4/5 kod pripremanja)
krumpir (1/5 kod pripremanja)
crni tartuf
svježi mažuran
vrhnje za kuhanje
maslac
sol
papar
tikvice

Marinirana puretina s tartufima i pireom od kruške, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Piletinu narežemo na medaljone i mariniramo ih sa tartufom, solju, paprom i celerom. Kuhamo krumpir dok krušku pečemo u pećnici. Krumpir i krušku izmiksamo ručnim mikserom, dodamo malo vrhnja za kuhanje te napravimo pire. Stapke celera narežemo na istu dužinu (5 – 6 cm), blanširamo ga, te ga kratko popržimo na maslacu. Na istom ulju pržimo meso. Pred kraj pečenja dodamo vrhnje za kuhanje, zatim maknemo s vatre, posložimo, ubacimo grančicu ružmarina i pustimo meso da se odmori. U vrućoj tavi bez ulja popržimo tikvice. Na dno tanjura razmažemo pire od kruške, posložimo celer te na vrh stavimo mesko koje zalijemo umakom. Tikvice složimo uz pire te obilno naribamo tartufe!

Marinirana puretina s tartufima i pireom od kruške, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Marinirana puretina s tartufima i pireom od kruške, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Vedran Beg, Masterchef

Marinirana puretina s tartufima i pireom od kruške, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti