brbavice

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

600 g brbavica ili prnjavica (dondola)

sok od 2 limuna

4 žlice nasjeckanog i blanširanog motra

4 žlice djevičanskog maslinova ulja

sol

svježe samljeveni papar

Marinirane brbavice, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Brbavice dobro properite od pijeska i nožem otvorite školjke. Odstranite poklopac školjke i ostavite meso u svojoj polovici sa zarezanim mišićem. Prelijte ih limunovim sokom i ostavite 20 minuta. Marinirane školjke posolite, popaprite, pospite motrom (petrovcem) i lagano prelijte djevičanskim maslinovim uljem. Na taj način možete pripremiti i lakirke koje su tako mnogo ukusnije nego kuhane.

Marinirane brbavice, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

recept preuzet iz kuharice Teatar u pjatu, Dragana Grbića (VBZ)

Marinirane brbavice, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

Dragan Grbić

 

 

 

 

 

 

 

Marinirane brbavice, 4.5 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …

oslic u skartocu rez

Oslić u “škartocu” s...

                     …

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tjestenina s lignjama u umaku...

             …