Marunjača dilajla

Sastojci:

za tijesto:

1 mali svježi kvasac

40 dag brašna

28 dag putra

1 jaje, 1 žumanjak

6 dag šećera

za nadjev:

1 kg maruna (kestena)

10 dag šećera

4 žlice ruma

2 vanilin šećera

2 žlice meda

Marunjača, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Kvasac rastopite u malo toplog mlijeka s dodatkom brašna i malo šećera. Pustite da se digne. Za to vrijeme prosijte brašno, dodajte naribani putar, jaje i žumanjak, šećer i ostatak mlakog mlijeka. Polako dodajte nadigli kvasac i umijesite mekano tijesto da se ne hvata za ruke. Pustite da se diže cca 40 minuta.

Za to vrijeme skuhajte marune koje ste prethodno zarezali. Kuhajte cca 25 minuta. Kad se ohlade očistite ih i propasirajte uz dodatak šećera, ruma i meda. Nadjev ne smije biti ni pregust ni prerijedak. Nadiglo tijesto razdijelite u dvije kugle te razvaljajte jednu pa drugu. Pripremljeni nadjev rasporedite po tijestu. Zamotajte u dvije štruce i lagano stavite u tepsiju koju ste prethodno namazali i pobrašnili. Umutite jedan žumanjak, premažite štruce i lagano ih čačkalicom izbodite po površini. Ostavite ih da se dižu još cca 15 minuta pa ih stavite peći na 180 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju – dok štapić ne izađe suh iz tijesta.

Pospite šećerom u prahu i uživajte.

Marunjača, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Marunjača, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

Dilajla Kržyk Baki prema starom tradicionalnom receptu none Anice iz Lovrana.

Marunjača, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti