Međimursko - primorski ručak

Sastojci:

4 veća škampa
1 avokado
3 šake riže
malo konjaka
3 mlada češnjaka
limeta
maslinovo ulje

Priprema:

Glave od škampa odvojiti i popržiti ih na maslinovom ulju. Dodati mladog češnjaka, kratko popržiti i dodati vode. Kuhati. Iz kliješta izvaditi meso i ostaviti ga sa strane. Oklope nastaviti kuhati cca 30 minuta za temeljac. Procijediti i držati na toplom. Na maslinovom ulju popržiti rižu, dodati mladog češnjaka i malo konjaka. Podlijevati toplim pripremljenim temeljcem i polako kuhati dok se riža ne skuha. Narezati avokado na kockice do 1 cm, pokapati limetom da ne pocrni i lagano umiješati u rižoto. Repove škampa očistiti, sve osim zadnjeg „članka“ oklopa pokapati s malo soka od limete i samo ih par sekundi prepržiti sa svake strane na maslinovom ulju. Servirati rižoto, položiti rep škampa na vrh i pokapati maslinovim uljem. Poslužiti odmah.

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Izvor:

Ana Pilepić Kovačević & Ljubo Matulin, Masterchef


 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

oslic u skartocu rez

Oslić u “škartocu” s...

                     …

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tjestenina s lignjama u umaku...

             …

lignje u umaku

Lignje u pikantnom umaku

             …