mesna struca s paprikama2

Sastojci:

60-ak dag mljevene junetine

1 veća žuta i 1 crvena paprika

1 jaje

2 kriške kruha

10-ak dag sira po izboru (edamer,gauda…)

2,3 žlice naribanog parmezana

peršin

sol

papar

1 režanj češnjaka

maslinovo ulje

Mesna štruca s paprikama (polpettone), 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Oprane i očišćene paprike narežite na trakice pa ih kratko popržite na malo maslinovog ulja i cijelim režnjem češnjaka. Smanjite vatru, odstranite češnjak pa ih poklopljene još nekoliko minuta dinstajte dok ne omekšaju. Blago posolite, maknite s vatre i pustite da se ohlade.

U međuvremenu napravite smjesu od mljevenog mesa, jaja, parmezana, nasjeckanog peršina i kruha (najbolje starog 2,3 dana) koji ste prethodno namočili u vodi. Posolite i popaprite po ukusu.

Smjesu stavite na nauljen papir za pečenje, prekrijte drugim papirom pa razvaljajte u pravokutnik. Maknite gornju foliju, složite tanko narezane fete sira, na njih paprike pa uz pomoć papira za pečenje oblikujte štrucu  (čvrsto stisnite krajeve).

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva cca 45 minuta, pustite da se malo ohladi, narežite na šnite i poslužite.

Mesna štruca s paprikama (polpettone), 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Mesna štruca s paprikama (polpettone), 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Mesna štruca s paprikama (polpettone), 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti