Mesna štruca s paprikama (polpettone)

Sastojci:
60-ak dag mljevene junetine
1 veća žuta i 1 crvena paprika
1 jaje
2 kriške kruha
10-ak dag sira po izboru (edamer,gauda…)
2,3 žlice naribanog parmezana
peršin
sol
papar
1 režanj češnjaka
maslinovo ulje
Priprema:
Oprane i očišćene paprike narežite na trakice pa ih kratko popržite na malo maslinovog ulja i cijelim režnjem češnjaka. Smanjite vatru, odstranite češnjak pa ih poklopljene još nekoliko minuta dinstajte dok ne omekšaju. Blago posolite, maknite s vatre i pustite da se ohlade.
U međuvremenu napravite smjesu od mljevenog mesa, jaja, parmezana, nasjeckanog peršina i kruha (najbolje starog 2,3 dana) koji ste prethodno namočili u vodi. Posolite i popaprite po ukusu.
Smjesu stavite na nauljen papir za pečenje, prekrijte drugim papirom pa razvaljajte u pravokutnik. Maknite gornju foliju, složite tanko narezane fete sira, na njih paprike pa uz pomoć papira za pečenje oblikujte štrucu (čvrsto stisnite krajeve).
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva cca 45 minuta, pustite da se malo ohladi, narežite na šnite i poslužite.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr