baba kuha - vinjeta

Sastojci:

40 dag leće

15 dag krumpira

1 glavica luka

3 režnja češnjaka

2 žlice maslinovog ulja

1 kitica celera

soli i papra po želji

Priprema:

Usitnjeni luk i češnjak ispržiti na maslinovom ulju. Dodati leću, oljušten krumpir isjeckan na male kockice, isjeckan celer, sol i papar. Dodati vodu i kuhati 1 sat i 30 minuta na laganoj vatri (po potrebi dodavati malo vruće vode, ali toliko da jelo bude gusto). Mineštru poslužiti vruću uz prženu ribu ili kao vegetarijansko jelo.

Napomena:

izvorni creski recepti none Markovice (Marije Maver)

Izvor:

"Nonina otočna kuharica" autorice Marte Fazlić

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

cicvara - gm požega

Cicvara

       …

gulas divljac

Gulaš od srnetine

             …