Mini lazanje s dvije vrste paste i umakom od tune i pinjola

Sastojci:

za pastu:
jaje, glatko brašno,malo maslinovog ulja, bosiljak

za umak:
tuna, mini rajčice, bosiljak, češnjak, bijelo vino, tikvice, pinjoli, ulje, ribani sir,sol, papar

Mini lazanje s dvije vrste paste i umakom od tune i pinjola, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Napraviti glatko malo tvrđe tijesto, prepoloviti i u jedan dio dodati sitno nasjeckani bosiljak. Tijesto ostaviti da odmara 30 minuta na hladnom mjestu. Tikvicu izrezati na sitne komadiće, mini rajčice očistiti od kože, češnjak sitno nasjeckati, pinjole kratko ispržiti na suhoj tavi i usitniti. Zažutiti češnjak na malo maslinovog ulja, dodati tikvice i i tunu te kratko prokuhati. Nakon toga dodati mini rajčice narezane na krupnije komade. Poklopiti i ostaviti da se kratko kuha.
Nakon što su rajčice ispustile tekućinu, malo politi bijelim vinom, dodati začine i pustiti da se smanji količina tekućine tako da pripremljena mješavina bude dovoljno suha da ju možete koristiti za slaganje lazanja. Lazanje slažete klasično, nakon što ste razvukli pastu, naravno dosta tanko, otprilike 1 – 2 milimetra. Malo smjese stavite na dno posude za pečenje, zatim komad paste, pa smjesu, ribani sir, opet pastu i tako sve dok ne složite 4 – 5 slojeva. Pospete sirom na kraju i stavite zapeći u pećnicu 15 – 20 minuta na 160 – 180 stupnjeva. U dio smjese koji vam je ostao, a s kojim ste slagali lazanje dolijete malo bijelog slatkog vina, zatim veću količinu drobljenih prženih pinjola i smanjite miješajući tako da se komadići tune rastave na sitne dijelove. Po ukusu dodate malo vrhnja za kuhanje.
Kad je sve gotovo, lazanje možete dekorirati po želji.

Mini lazanje s dvije vrste paste i umakom od tune i pinjola, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Mini lazanje s dvije vrste paste i umakom od tune i pinjola, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Željana Ančić, Masterchef

 

 

Mini lazanje s dvije vrste paste i umakom od tune i pinjola, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …

pašta sa šinatom

Pašta sa špinatom

         …