Mjeseci

Sastojci:
za tijesto:
15 dag margarina
15 dag šećera
15 dag mljevenih oraha
7 dag brašna
malo praška za pecivo
4 bjelanjka
za preljev:
4 žumanjka
15 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
za kremu:
1 dl mlijeka
10 dag mljevenih oraha
10 dag margarina
10 dag šećera
10 dag čokolade za kuhanje
malo mljevenih oraha za posipanje
Priprema:
Margarin pjenasto umutite sa šećerom, dodajte mljevene orahe, brašno, malo praška za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Tijesto pecite na 180 stupnjeva, ali ne do kraja (cca 20 minuta, ovisno o vašoj pećnici).
Za preljev pomiješajte žumanjke sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Prelijte preko polupečenog tijesta i ispecite do kraja (cca 10 minuta).
Za kremu zakuhajte mlijeko i šećer. U vruće mlijeko stavite orahe, čokoladu i margarin.
Premažite osušeni žuti dio tijesta i kad se malo prohladi posipajte orasima.
Napomena:
Vrlo ukusni i sočni kolačići.
Izvor:
gastronomika.hr, recept Edite Goldstein