mlada kapula u umaku od sira

Sastojci:

¾  kg mlade kapule (luka)

10-ak dag gorgonzole

2-3 žlice naribanog parmezana

2-3 žlice vrhnja za kuhanje

2 žlice sjemenki sezama

putar i/ili maslinovo ulje

sol

papar

 

Priprema:

Očistite kapulu pa odstranite zelene dijelove. Bijele operite pa ih po duljini prerežite na 2 ili 4 dijela – ovisno o veličini kapula. Kuhajte ih u kipućoj posoljenoj vodi cca 5 minuta da omekšaju, procijedite i osušite na krpi.

U dubljoj tavi zagrijte cca 2 žlice putra i 2 žlice ulja (po ukusu možete odabrati samo jednu vrstu masnoće), dodajte kapule pa na laganoj vatri dinstajte 10-ak minuta. Izvadite ih sa strane (na toplo) pa u tavu stavite komadiće gorgonzole, vrhnje i parmezan te na laganoj vatri miješajte dok ne dobijete umak željene gustoće. Vratite kapule u umak, posolite i popaprite po ukusu, dodajte sjemenke sezama i još par minuta kuhajte. Poslužite toplo s nekim finim kruhom.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …

zapecena tjestenina s brokulom

Zapečena tjestenina s...

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …