Mlada kapula u umaku od sira

Sastojci:
¾ kg mlade kapule (luka)
10-ak dag gorgonzole
2-3 žlice naribanog parmezana
2-3 žlice vrhnja za kuhanje
2 žlice sjemenki sezama
putar i/ili maslinovo ulje
sol
papar
Priprema:
Očistite kapulu pa odstranite zelene dijelove. Bijele operite pa ih po duljini prerežite na 2 ili 4 dijela – ovisno o veličini kapula. Kuhajte ih u kipućoj posoljenoj vodi cca 5 minuta da omekšaju, procijedite i osušite na krpi.
U dubljoj tavi zagrijte cca 2 žlice putra i 2 žlice ulja (po ukusu možete odabrati samo jednu vrstu masnoće), dodajte kapule pa na laganoj vatri dinstajte 10-ak minuta. Izvadite ih sa strane (na toplo) pa u tavu stavite komadiće gorgonzole, vrhnje i parmezan te na laganoj vatri miješajte dok ne dobijete umak željene gustoće. Vratite kapule u umak, posolite i popaprite po ukusu, dodajte sjemenke sezama i još par minuta kuhajte. Poslužite toplo s nekim finim kruhom.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr