Mlaka salata s ječmom

Sastojci:
(za 4 osobe)
20 dag ječma
1 tikvica
1 balancana
1 kapula
1 paprika (žuta/crvena po ukusu)
1 pomidor
2 žlice kapara
1 žlica senfa
svježi bosiljak
maslinovo ulje
sol
Priprema:
Povrće operite i očistite. Tikvicu i balancanu (patlidžan) narežite na prutiće. Papriku, kapulu i pomidor (rajčicu) narežite na komadiće stavite dinstati na maslinovo ulje (posolite) – najprije poklopljeno 10-ak minuta. Maknite poklopac, pojačajte vatru, ubacite kapare i natrgani bosiljak te umiješajte senf razmućen s malo vode.
Ječam (orzo) skuhajte u posoljenoj vodi, procijedite ga, umiješajte s povrćem i poslužite mlako.
Napomena:
umjesto ječma možete koristiti kus-kus
Izvor:
gastronomika.hr