mustaccioli dilajla

Sastojci:

za tijesto:

48 dag prosijanog glatkog brašna

5 žlica meda

2 vanilin šećera

½ dl toplog mlijeka

kockica svježeg kvasca

3 jaja

za nadjev:

25 dag čokolade za kuhanje

25 dag badema

2-3 žlice meda

2-3 žlice nezaslađenog kakaa

 

Mostaccioli, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

U prosijanom brašnu napravite udubljenje i razbijte jaja, a kvasac pomiješajte u toplom mlijeku, čekajte da se digne pa ga pomiješajte s brašnom. Dodajte med i vanilin šećer pa umijesite tijesto. Ostavite da se diže cca 30 minuta (tijesto se neće previše dignuti, ali to je u redu).

Bademe ofurite u vrućoj vodi i skinite im kožicu. Kad se malo prosuše tostirajte ih na tavici da puste miris. Čokoladu otopite na pari, dodajte med, potom kakao i na kraju umiješajte cijele bademe. Dobit ćete finu gustu smjesu pogodnu za rad.

Tijesto podijelite na 3 dijela, svaki razvaljajte upravokutnik, nadjev rasporedite na jednu stranu tijesta i zarolajte. Krajeve štruce dobro stisnite da nadjev ne iscuri. Komadiće maslaca rasporedite na štrucu da napravi finu koricu. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva (probajte drvenim štapićem).

Mostaccioli, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Izvorno tijesto za ovaj kolač ne radi se s kvascem, već se na navedenu količinu brašna umiješa žličica i pol pecilnog praška i pola žličice sode bikarbone.

Mostaccioli, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Dilajla Kržyk Baki prema tradicionalnom receptu s Calabrije

Mostaccioli, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

torta od čokoade dilajla

Torta od čokolade

       …

ledene jabuke2 dilajla

Ledene jabuke

     …