Mousse od tunjevine

Sastojci:
(za 6 osoba)
30 dag tunjevine konzervirane u ulju
20 dag maslaca
4 fileta inćuna u ulju
2 žlice kapara u ulju
2 limuna
papar
Priprema:
Izvadite maslac iz hladnjaka i pustite da malo omekša na sobnoj temperaturi. U međuvremenu ocijedite kapare, tunjevinu i inćune. Tunjevinu potom izmrvite, inćune nasjeckajte, iscijedite sok od 1 limuna, te izmrvite maslac. Navedene sastojke stavite u mikser, popaprite i miksajte 2-3 minute dok smjesa ne postane gusta i pjenasta.
Mousse razdijelite u 6 posudica i ukrasite kriškicama limuna. Poslužite uz krekere – savjetujemo da odaberete one manje slane, s obzirom da sastojci u mousseu sadrže dovoljno soli.
Napomena:
za pripremu ovog jednostavnog predjela dovoljno je 10-ak minuta i idealno je za iznenadne goste
Izvor:
Cucchiaio d' Argento