OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

15 dag putra

25 dag šećera u prahu

25 dag brašna (pola oštrog, pola glatkog)

3 jaja

6 žlica mlijeka

korica limuna i/ili naranče (neprskani)

1 i pol žlica kakaa u prahu (ili čokolade)

Mramorni kolač, 3.2 out of 5 based on 5 ratings

Priprema:

Putar ostavite da omekša na sobnoj temperaturi i pomiješajte ga sa šećerom.

Žumanjke odvojite od bjelanjaka od kojih istucite čvrsti snijeg.

U putar pomiješan sa šećerom dodajte žumanjke i naribanu koricu limuna i/ili naranče. Dobro smiksajte. Polako dodajte mlijeko i brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo.

Podijelite smjesu u dvije posude, pa u svaku lagano umiješajte po pola količine snijega od bjelanjaka. U jedan dio umiješajte kakao (ili čokoladu).

Kalup obložite papirom za pečenje pa punite smjesom tako da naizmjenično stavljate svijetlu i tamnu. Kuhačom ili žlicom lagano izgladite površinu i stavite peći cca 45 minuta na 170 stupnjeva (probajte čačkalicom ili iglom da li je pečen).

Pustite 10-ak minuta da se hladi u kalupu, prekrijte papirom za pečenje, poklopite pladnjem (po mogućnosti drvenom daskom), izvrnite i maknite papir na kojem se pekao. Pustite da se kolač ohladi, narežite i poslužite uz čaj.

Mramorni kolač, 3.2 out of 5 based on 5 ratings

Napomena:

Po želji u bijeli dio smjese možete dodati nasjeckane orahe ili bademe (cca šaku).

Mramorni kolač, 3.2 out of 5 based on 5 ratings

Izvor:

gastronomika.hr, iz tekice none Marice

Mramorni kolač, 3.2 out of 5 based on 5 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.2/5 (5 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti