Muffini bez jaja

Sastojci:
250 g polubijelog brašna
1 žličica sode bikarbone
2 velike žlice smeđeg šećera, agavinog sirupa ili stevije
prstohvat soli
250 – 300 ml tekućeg jogurta
1/2 šalice posnog svježeg sira
korica od jednog neprskanog limuna
1/2 šalice sušenih brusnica
Priprema:
Promiješajte brašno, sol, šećer i sodu bikarbonu, potom napravite udubljenje i dodajte jogurt, limunovu koricu i svježi sir. Sve lijepo sjedinite i na samom kraju ubacite brusnice.
Stavite u kalup za muffine i po vrhu pospite s malo šećera i pustite da se peče u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20-25 minuta, dok tijesto lijepo ne porumeni.
Napomena:
Ukusni, zdravi i niskokalorični kolači.
Izvor:
Recept Edite Goldstein (VegeBlondie)