Muffini s jabukama

Sastojci:
2 velike jabuke
25 dag brašna
10 dag šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
½ žličice sode bikarbone
2 žlice limunova soka + malo naribane korice
čaša jogurta (2 dl)
1 dl ulja
1 jaje
2 žličice cimeta
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke naribajte, dodajte limunov sok i naribanu koricu.
Posebno u zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, sodu bikarbonu i cimet. Dodajte jaje, ulje i jogurt, dobro promiješajte i umiješajte jabuke.
Smjesom napunite kalup za muffine i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva cca pola sata.
Pustite da se malo ohlade, izvadite iz kalupa, stavite ih u ukrasne papirnate košarice, pospite štaub šećerom i poslužite.
Napomena:
Umjesto jogurta možete koristiti kiselo vrhnje, a po želji u smjesu možete dodati 2-3 žlice suhih grožđica ili komadiće čokolade.
Izvor:
gastronomika.hr