Muffini s jagodama

Sastojci:
1 jaje
20 dag jagoda
2 dl jogurta
6 žlica glatkog brašna (12 dag)
6 žlica oštrog brašna (12 dag)
6 žlica smeđeg šećera (12 dag)
2 žličice cimeta
1 žličica sode bikarbone
1 vanilin šećer
3 dag mljevenih oraha
3 žlice ulja
Priprema:
Jagode operite, očistite i narežite na ploškice. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, sodu bikarbonu, cimet, orahe i dodajte jagode. U drugoj zdjeli istucite jaje, dodajte smeđi šećer i vanilin šećer, ulje i jogurt, izmiješajte pa sjedinite sa suhom mješavinom. Punite kalupe za muffine i stavite peći 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Kad su muffini gotovi izvadite ih iz kalupa, pustite da se hlade 10-ak minuta i poslužite.
Napomena:
Izvor:
Recept Edite Goldstein (VegeBlondie)