sufle nabujak-rez

Sastojci:

manji pilić ili 2 komada pilećih prsa

3-4 jaja ovisno o veličini

1 veća ili dvije manje tikvice

bešamel (cca ½ l)

sol,papar, muškatni oraščić po ukusu

maslac

krušne mrvice

Nabujak od piletine i tikvica, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Skuhajte piletinu sa svim uobičajenim dodacima (peršin, mrkva,celer…) da usput imate i juhu.

Meso očistite od kože i kostiju i sitno nasjeckajte (ako nemate vremena možete koristiti i file).

Tikvicu naribajte, blago posolite i pustite da malo odstoji pa ocijedite.

U međuvremenu napravite bešamel, ohladite pa u zdjeli pomiješajte s mesom, dodajte naribanu tikvicu, žumanjke, sol, papar i muškatni oraščić po ukusu.

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.

Maslacem premažite vatrostalnu posudu i pospite krušnim mrvicama, rasporedite smjesu u koju ste neposredno prije stavljanja u pećnicu umiješali snijeg od bjelanjaka.  Pecite 35-40 minuta (ovisno o pećnici), dok se ne napravi lijepa zlatnožuta korica.

Pustite da se malo ohladi, poslužite sa salatom, odlično paše s rajčicama i/ili zelenom salatom, a ako ostane – fino je i hladno.

Nabujak od piletine i tikvica, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Nabujak od piletine i tikvica, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Nabujak od piletine i tikvica, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti