Nabujak od piletine i tikvica

Sastojci:
manji pilić ili 2 komada pilećih prsa
3-4 jaja ovisno o veličini
1 veća ili dvije manje tikvice
bešamel (cca ½ l)
sol,papar, muškatni oraščić po ukusu
maslac
krušne mrvice
Priprema:
Skuhajte piletinu sa svim uobičajenim dodacima (peršin, mrkva,celer…) da usput imate i juhu.
Meso očistite od kože i kostiju i sitno nasjeckajte (ako nemate vremena možete koristiti i file).
Tikvicu naribajte, blago posolite i pustite da malo odstoji pa ocijedite.
U međuvremenu napravite bešamel, ohladite pa u zdjeli pomiješajte s mesom, dodajte naribanu tikvicu, žumanjke, sol, papar i muškatni oraščić po ukusu.
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
Maslacem premažite vatrostalnu posudu i pospite krušnim mrvicama, rasporedite smjesu u koju ste neposredno prije stavljanja u pećnicu umiješali snijeg od bjelanjaka. Pecite 35-40 minuta (ovisno o pećnici), dok se ne napravi lijepa zlatnožuta korica.
Pustite da se malo ohladi, poslužite sa salatom, odlično paše s rajčicama i/ili zelenom salatom, a ako ostane – fino je i hladno.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr