nabujak od piletine2

Sastojci:

2 komada pilećih prsa

3-4 jaja ovisno o veličini

bešamel (cca ½ l)

sol,papar, muškatni oraščić po ukusu

maslac

krušne mrvice

Nabujak od piletine, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Skuhajte piletinu sa svim uobičajenim dodacima (peršin, mrkva,celer…) da usput imate i juhu. Meso očistite od kože i kostiju i sitno nasjeckajte (ako nemate vremena možete koristiti i file). U međuvremenu napravite bešamel, pa u zdjeli pomiješajte s mesom,dodajte žumanjke, sol, papar i muškatni oraščić po ukusu.

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.

Maslacem premažite vatrostalnu posudu i pospite krušnim mrvicama, rasporedite smjesu u koju ste neposredno prije stavljanja u pećnicu umiješali snijeg od bjelanjaka.  Pecite 35-40 minuta (ovisno o pećnici), dok se ne napravi lijepa zlatnožuta korica.

Pustite da se malo ohladi, poslužite sa salatom, odlično paše s rajčicama, a ako ostane – fino je i hladno.

Nabujak od piletine, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

U smjesu od piletine možete naribati i tikvicu, bit će sočnije.

Nabujak od piletine, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

Nabujak od piletine, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti