Namaz od patlidžana

Sastojci:
70 dag patlidžana (balancana)
4 tvrdo kuhana jaja
4 režnja češnjaka
1 limun
1 žlica nasjeckanog peršina
2 lista kadulje (kuša)
1 grančica majčine dušice
1 dl maslinova ulja
sol
papar
Priprema:
Patlidžane operite i stavite u pećnicu da se peku. Okrećite ih da se ispeku jednolično. Ogulite im koru prije nego što se ohlade i narežite ih na krupnije komade.
U mikseru usitnite zgnječeni češnjak, limunov sok, sjeckani peršin, kadulju, majčinu dušicu i patlidžane. Dolijevajte maslinovo ulje, posolite, popaprite i miksajte sve dok ne dobijete smjesu poput majoneze
Namaz pospite nasjeckanim peršinom i poslužite s prepečenim kruhom i tvrdo kuhanim jajima.
Napomena:
Izvor:
vegetarijanska kuhinja