Napuljska juha

Sastojci:
(za 4 osobe)
30 dag bijelog graha
2 režnja češnjaka
1 kriška celerovog korijena s debelom grančicom
1 feferon
20 dag tjestenine
povrtna juha
3 žlice maslinovog ulja
sol, papar
origano (mravinac)
Priprema:
Grah (fažol) namočite dan ranije, a sutradan ga kuhajte 2 sata. Na 2 žlice ulja popržite narezani celer (korijen i stapku grančice) i usitnjeno lišće, rajčice narezane na kockice, narezani feferon i nasjeckani češnjak. Nakon 10 minuta zalijte juhom i kuhajte 15 minuta. Primiješajte grah, posolite, popaprite, dodajte rajčice narezane na kockice i tjesteninu, pa kuhajte dok se tjestenina ne zgotovi (pazite da se ne raskuha). Maknite sa štednjaka, primiješajte ulje i pospite usitnjenim origanom.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr