napuljska juha

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

30 dag bijelog graha

2 režnja češnjaka

1 kriška celerovog korijena s debelom grančicom

1 feferon

20 dag tjestenine

povrtna juha

3 žlice maslinovog ulja

sol, papar

origano (mravinac)

Napuljska juha, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Grah (fažol) namočite dan ranije, a sutradan ga kuhajte 2 sata. Na 2 žlice ulja popržite narezani celer (korijen i stapku grančice) i usitnjeno lišće, rajčice narezane na kockice, narezani feferon i nasjeckani češnjak. Nakon 10 minuta zalijte juhom i kuhajte 15 minuta. Primiješajte grah, posolite, popaprite, dodajte rajčice narezane na kockice i tjesteninu, pa kuhajte dok se tjestenina ne zgotovi (pazite da se ne raskuha). Maknite  sa štednjaka, primiješajte ulje i pospite usitnjenim origanom.

Napuljska juha, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Napuljska juha, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

Napuljska juha, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

juha od bundeve

Juha od bundeve

     …