njoki od buće s ružmarinom

Sastojci:

1 kg očišćenog mesa bundeve

25 dag brašna (oštrog)

1 jaje

nekoliko grančica ružmarina

naribani parmezan

putar

sol

papar

Priprema:

Narežite bundevu (buča/buća) na kriške, stavite u pleh, prekrijte aluminijskom folijom i pecite je cca 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva – dok ne omekša. Propasirajte je i pustite da se ohladi. Posolite, dodajte jaje, svježe samljeveni papar i veći dio brašna.

Na pobrašnjenoj plohi brzo umijesite tijesto i po potrebi dodajte još brašna. Pustite da odstoji cca 5 minuta, a potom tijesto razvaljajte u tanke dugačke valjke pa režite njoke (možete ih pritisnuti vilicom ili lagano prevući preko ribeža).

Ubacite ih u kipuću posoljenu vodu i kad isplivaju izvadite ih, stavite u zdjelu ili u cjedilo.

U međuvremenu na putru (količinu odredite po želji) kratko popržite nasjeckane iglice ružmarina, dodajte njoke (valjušci), pažljivo promiješajte i poslužite s naribanim parmezanom.

Napomena:

po želji, u njoke koje ste stavili na putar i ružmarin možete dodati i malo vrhnja za kuhanje

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapecena tjestenina s brokulom

Zapečena tjestenina s...

           …

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …