njoki od kestena s umakom od gljiva

Sastojci:

(za 4 osobe)

40 dag krumpira

30 dag skuhanih i oguljenih kestena

5 dag sira gruyera ili ementalera

2 žumanjka

15 dag brašna

40 dag svježih miješanih gljiva (npr. vrganji i lisičarke)

1 dl svježeg vrhnja

1 ½ dl povrtne juhe

timijan, češnjak

maslinovo ulje, sol

Njoki od kestena s umakom od gljiva, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Skuhajte krumpire u kori, ogulite i protisnite s prethodno skuhanim i oguljenim kestenima. U smjesu dodajte brašno, žumanjke, malo soli, naribani sir i umijesite tijesto. Napravite male dugačke „kobasice“ i narežite ih na komadiće, tj. oblikujte njoke – na pobrašnjenoj plohi (najbolje drvenoj dasci).

Očišćene gljive narežite na komadiće/ploškice pa ih popržite na maslinovom ulju s cijelim režnjem češnjaka, posolite i pokriveno dinstajte 15-ak minuta. Maknite češnjak, ulijte vrhnje i povrtnu juhu, po potrebi dosolite i kuhajte još malo dok ne dobijete umak željene gustoće.

U međuvremenu u kipuću, malo posoljenu vodu stavite kuhati njoke. Kad isplivaju izvadite ih, procijedite i stavite u zdjelu. Prelijte umakom od gljiva i pospite svježim timijanom.

Njoki od kestena s umakom od gljiva, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Njoki od kestena s umakom od gljiva, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Njoki od kestena s umakom od gljiva, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti