njoki sa začinskim biljem i šafranom

Sastojci:

(za 4 osobe)

1 kg krumpira

brašno, cca 30 dag

1 jaje

svježi timijan, peršin i ružmarin

sol

za umak:

1 vrećica šafrana

vrhnje, 2-3 dl

putar

sol

Njoki sa začinskim biljem i šafranom, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Ogulite krumpire, narežite na komade i skuhajte ih. Procijedite ih i protisnite, stavite na dasku, dodajte brašno, jaje, malo soli i sitno nasjeckano začinsko bilje pa umijesite tijesto (ako je ljepljivo dodajte brašna). Podijelite ga na nekoliko komada i svaki razvaljajte u tanke, dugačke valjke, a onda svaki od njih narežite na komadiće duge 2-3 cm. Možete ih lagano prevući preko ribeža ili u svaki utisnuti vrh pobrašnjene vilice. Stavite njoke (valjušci)u kipuću posoljenu vodu i čim isplivaju na površinu izvadite ih šupljikavom žlicom da se ocijede.

Šafran otopite u malo tople vode. U posudi zagrijte malo putra, dodajte vrhnje i miješajte dok ne zakipi. Posolite, dodajte šafran i još malo kuhajte dok umak ne zgusne. Prelijte ga po njokima i poslužite.

Njoki sa začinskim biljem i šafranom, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Njoki sa začinskim biljem i šafranom, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Njoki sa začinskim biljem i šafranom, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti