njoki u povrcu

Sastojci:

(za 4 osobe)

1 kg krumpira

15 dag brašna

10 dag griza (krupice)

sol, 1 žumanjak

1 glavica luka, 1 feferon

2 koromača, 2 male tikvice

20 dag cvjetića brokule

2 žlice oguljenih rajčica

1 žličica nasjeckanog mažurana

1 žličica nasjeckanog peršina

1 dl juhe

4 žlice maslinovog ulja, 1 limun

Njoki u povrću, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Oguljene i narezane krumpire skuhajte u slanoj vodi pa protisnite. Primiješajte griz, sol i ¾ pripremljenog brašna. Čvrsto mijesite, dodavajući pomalo preostalo brašno pa žumanjak. Oblikujte njoke i skuhajte ih.

Koromač narežite na kriške i stavite u vodu zakiseljenu limunom. Nasjeckani luk i feferon ispržite na žlici ulja i zalijte juhom. Primiješajte koromač, tanko narezane tikvice i začinsko bilje. Kuhajte 5 minuta i po potrebi dolijevajte još vrele juhe. Umiješajte rajčice i kuhajte još 2 minute.

Posebno skuhajte brokule i primiješajte povrću. Začinite preostalim uljem i dodajte njoke.

Njoki u povrću, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Njoki u povrću, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Njoki u povrću, 2.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
Tagovi: ,

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti