Njoki u povrću

Sastojci:
(za 4 osobe)
1 kg krumpira
15 dag brašna
10 dag griza (krupice)
sol, 1 žumanjak
1 glavica luka, 1 feferon
2 koromača, 2 male tikvice
20 dag cvjetića brokule
2 žlice oguljenih rajčica
1 žličica nasjeckanog mažurana
1 žličica nasjeckanog peršina
1 dl juhe
4 žlice maslinovog ulja, 1 limun
Priprema:
Oguljene i narezane krumpire skuhajte u slanoj vodi pa protisnite. Primiješajte griz, sol i ¾ pripremljenog brašna. Čvrsto mijesite, dodavajući pomalo preostalo brašno pa žumanjak. Oblikujte njoke i skuhajte ih.
Koromač narežite na kriške i stavite u vodu zakiseljenu limunom. Nasjeckani luk i feferon ispržite na žlici ulja i zalijte juhom. Primiješajte koromač, tanko narezane tikvice i začinsko bilje. Kuhajte 5 minuta i po potrebi dolijevajte još vrele juhe. Umiješajte rajčice i kuhajte još 2 minute.
Posebno skuhajte brokule i primiješajte povrću. Začinite preostalim uljem i dodajte njoke.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr