pinca mamina2

Sastojci:

1 kg brašna (pola glatkog, pola oštrog)

25 dag šećera

25 dag masla (ili 30 dag maslaca)

6 žumanjaka

1 cijelo jaje

1 g soli

3 žlice ruma

3 dl mlijeka

2 kockice kvasca

naribana korica limuna i naranče

Nonina pinca, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Od ukupne količine šećera i brašna oduzmite po 1 žlicu, smrvite kvasac, dodajte nekoliko žlica mlakog mlijeka, dobro izmiješajte, prekrijte i pustite da se diže na toplom mjestu.

Šećer, sol, žumanjke i naribane korice limuna i naranče pjenasto istucite. U tu smjesu polako dodajte brašno i mlijeko – smiksajte.

Kad se kvasac dignuo dodajte u smjesu i opet miksajte. Prekrijte kuhinjskom krpom (dobro umotajte) i stavite na toplo (npr. pored radijatora). Najbolje da to napravite navečer i pustite da se tijesto diže preko noći.

Iduće jutro tijesto premijesite i oblikujte pince (2-3, ovisno koju veličinu želite), stavite ih na papir za pečenje, prekrijte i pustite da se dižu još par sati. Potom ih premažite umućenim jajem, na vrhu svake uskršnje pince (pogače) oštrim nožem ili škarama zarežite križ i stavite ih peći 55-60 minuta na 170 stupnjeva (ukoliko kora počne previše tamniti, kratko vrijeme pecite pod folijom).

Nonina pinca, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Nonina pinca, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Nonina pinca, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rolada od kestena i čokolade

Rolada od kestena i čokolade

           …