Okruglice sa šunkom

Sastojci:
(za 4 osobe)
za kuhano tijesto:
16 dag glatkog brašna, 3 dag maslaca, ¼ l mlijeka, malo soli, 1 jaje, 2 žumanjka
za nadjev:
15 dag domaće šunke, 1 glavica luka, 3 režnja češnjaka, sol, papar, 1 svežnjić peršinovog lišća
dodaci:
1 velika mesnata žuta paprika, ½ crvene paprike, 1 crveni feferon, 2 režnja češnjaka, 3 žlice ulja, malo juhe
za prelijevanje:
1 žlica maslaca, mrvice
Priprema:
Pristavite mlijeko s maslacem i solju. Kad provri, uspite brašno i neprekidno miješajte dok se ne oblikuje kao kugla, koja se odvaja od stijenke. Maknite sa štednjaka i kad se malo ohladi primiješajte jaje, pa potom jedan po jedan žumanjak. Oblikujte valjak, omotajte ga folijom i ostavite u hladnjaku 2 sata.
Za nadjev ispržite nasjeckanu šunku s nasjeckanim lukom. Primiješajte pola količine nasjeckanog češnjaka i polovicu peršina. Posolite, popaprite i još malo pržite.
Za dodatak narežite žutu papriku na rezance, crvenu na kockice, a feferon sitno nasjeckajte. Pirjajte na ulju da sve omekša, po potrebi dolijevajući juhom. Primiješajte usitnjeni češnjak, posolite i popaprite.
Od tijesta oblikujte kuglice s nadjevom od šunke. Kuhajte 20 minuta u slanoj vodi. Ocijedite i prelijte isprženim mrvicama. Dodajte paprike, pa pospite preostalim nasjeckanim peršinom.