olito lidija

Sastojci:

½ kg brašna

15 dag šećera

30 dag narezanih suhih smokava

20 dag grožđica

10 dag strugane limunove kore

20 dag sitno isjeckane jabuke

2-3 žlice ulja

1 žličica masti

1 mala žlica soli

mlijeka po potrebi

ulje za prženje

trbuh od ovce

10 dag loja od ovce (ako Vam je nedostupan, malo masti)

 

Priprema:

Izmiješati sastojke u gustu smjesu dodavši loj izrezan na kockice i smjesom napuniti trbuh okrenut na suprotnu stranu (trbuh ne prepuniti, ostaviti malo praznog mjesta). Otvor sašiti koncem, probosti iglom na više mjesta. Kuhati olito u vodi 1 sat i 30 minuta, nakon kuhanja ponovno probosti iglom na više mjesta kako bi se oslobodio zračni pritisak. Kuhano rezati na komade debljine 1,5 cm. Poslužiti toplo, hladno ili podgrijano (komade podgrijati na malo ulja).

Olito se priprema za pust (maškare).

Napomena:

izvorni creski recepti none Markovice (Marije Maver), fotografija snimljena u restoranu Bukaleta

Izvor:

"Nonina otočna kuharica" autorice Marte Fazlić

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rolada od kestena i čokolade

Rolada od kestena i čokolade

           …