omlet s kozicama

Sastojci:

(za 4 osobe)

24 dag očišenih kozica

1 žlica svježe nasjeckanog kopra

8 jaja

½ žličice soli

po navršak noža svježe samljevenog crnog papra i svježe naribanog muškatnog oraščića

2 žlice maslaca

1 grančica kopra

limunov sok

Priprema:

Kozice operite hladnom vodom, dobro obrišite papirnatim ubrusom, natopite limunovim sokom i pomiješajte s nasjeckanim koprom. Jaja umutite s 4 žlice vode, posolite, popaprite i umiješajte muškatni oraščić.

U tavici zagrijte ½ žlice maslaca, ulijte 1/4 smjese od jaja i pržite na umjerenoj vatri cca 1 minutu pazeći da gornja površina bude sjajna i pomalo vlažna. Omlet iskliznite na zagrijani tanjur i držite na toplom. Ispecite još 3 takva omleta. Napunite ih kozicama, ukrasite koprom, preklopite i odmah poslužite.

Napomena:

Poželjno je da omlete radite što brže, po mogućnosti na nekoliko tavica, kako bi ih tople poslužili istodobno na stol. Ako niste ljubitelj sirovih morskih plodova, kozice možete kratko prepržiti i takvima napuniti omlete.

Izvor:

tradicionalni recept

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …

salata od liganja

Salata od liganja

         …