orada u vinu

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

1 orada od cca 1,2 kg

10-ak cherry rajčica

1 kapula (luk)

svežnjić peršina

2-3 režnja češnjaka

2 dl suhog bijelog vina

peperoncino po ukusu (suhi)

maslinovo ulje

sol

Orada u vinu, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Oradu očistite od ljuski, izvadite utrobu, dobro operite, osušite kuhinjskim papirom i posolite joj utrobu.

U prikladnu posudu ulijte čašu vode, dodajte vino, malo soli i položite ribu. Dodajte cherry rajčice, cijele režnjeve češnjaka, svežnjić peršina (malo možete ostaviti za posipanje) i kapulu (cijelu ili na pola).

Prelijte maslinovim uljem, poklopite i stavite kuhati na malo jačoj vatri. Kad zakuha, smanjite vatru i kuhajte cca 20-25 minuta. Na kraju izvadite peršin, kapulu i češnjak. Poslužite prelivenu juhom u kojoj se kuhala i pokapajte maslinovim uljem. Kao prilog poslužite lešo (kuhani) krumpir.

Orada u vinu, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Ukoliko umjesto jedne ribe pripremate jelo s 2 ili 4 manje, kuhajte malo kraće da se ne raspadne.

Orada u vinu, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Orada u vinu, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti